• Βιογραφικό

doiranlis nikosΝίκος Δοϊρανλής

Γεννήθηκα το 1973 στη Θεσσαλονίκη, πόλη στην οποία ζω και εργάζομαι μέχρι σήμερα. Είμαι παντρεμένος με τη Σοφία Κοσμίδου και έχω ένα γιο, τον Οδυσσέα, 4 ετών.

Επαγγελματική Διαδρομή

Αποφοίτησα από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1997 και στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο ICPS και στο Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης. Είμαι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας. Από το 1999 ασκώ το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή, παρέχονται ατομική και ομαδική συμβουλευτική.

Στην επαγγελματική μου διαδρομή:

  • Διετέλεσα Επιστημονικός συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Συμβουλευτικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
  • Εργάστηκα στην Ελληνική Αστυνομία, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρέχονται υπηρεσίες Διαχειριστή Κρίσεων και Ψυχολόγου, στα τμήματα Ηθών & Ανηλίκων.
  • Εργάστηκα σε φορείς με κύριο αντικείμενο την υποστήριξη μειονοτικών πληθυσμών.
  • Σήμερα, συνεχίζω να ασκώ το επάγγελμα του Ψυχοθεραπευτή
  • Διατηρώ επί 15 χρόνια τη θέση του Επιστημονικού Υπευθύνου, στο Psychology.gr, την Επιστημονική Πύλη της Ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο.
  • Εκπαιδεύω συμβούλους εξαρτήσεων.
  • Με την ιδιότητα του προσωποκεντρικού επόπτη, υποστηρίζω νέους ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η πρώτη μου ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ήταν η γνωσιακή συμπεριφορική, ωστόσο στη συνέχεια, γοητευμένος από τον Υπαρξισμό και τις αρχές τις φαινομενολογίας, εκπαιδεύτηκα στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική με την οποία παραμένω ερωτευμένος έως σήμερα!

Άλλες Δραστηριότητες

Στον ελεύθερο χρόνο μου, εργάζομαι ως ραδιοφωνικός παραγωγός καθώς επίσης και ως προπονητής ποδοσφαίρου, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης.

Εθελοντισμός

Οι αρχές της Υπαρξιακής Ψυχολογίας, άσκησαν καθοριστική επίδραση στη στάση μου προς τη ζωή. Το νόημα της ζωής, πυρηνική έννοια στον υπαρξισμό, στην προσωπική μου κοσμοθεωρία, διοχετεύθηκε μέσα από τον εθελοντισμό και την προσφορά, σε μια σειρά από φορείς, όπως στον προσκοπισμό, σε φορείς για μειονοτικούς πληθυσμούς και κακοποιημένα παιδιά, σε φιλοζωικές ομάδες κ.α.

Περισσότερες Πληροφορίες

Στο ίδιο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, εντάσσεται και η επιθυμία μου να προσφέρω στην πόλη μου και στη χώρα.

Είμαι στέλεχος στο πολιτικό κίνημα, Το Ποτάμι, μέλος της Μεγάλης Συνάντησης Αντιπροσώπων και Περιφερειακός Συντονιστής Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση, συμμετέχω στις επερχόμενες εκλογές, με τον συνδυασμό ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δημου Θεσσαλονίκης - εκπρόσωπος της ενότητας Τριανδρίας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο: +30.6999.822292
Email: contact@nikosdoiranlis.gr
Ιστοσελίδα: Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr

Τοποθεσία: Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
ΤΚ. 55133, Θεσσαλονίκη
Ελλάδα